Miks igasugune kalaõli/ oomega 3 õli ei toimi?

Updated: Jan 26, 2021

Allolev tekst on refereeritud toitumisvaldkonnas maailmas ühe juhtiva teadlase dr. Paul Claytoini artikklist „Fish oil companies don’t sell snake oil. Perhaps they should… “

I have spoken to the management of some of the biggest fish oil companies and they acknowledge (off the record) that their products don’t do much. But hey – it’s great business. No matter that they are emptying the oceans, making false claims, and taking money from customers who get little more for their hard-earned cash than indigestion and a false sense of security.

Mitteametlikes vestlustes on suured kalaõli tootjad olnud nõus väitega, et nende kalaõli tegelikkuses ei toimi nii, nagu tarbijad seda ootaksid. Kuna tegu on aga tohutult potentsiaalse turuga ning ollakse teadlikud tarbija teadmatusest, siis toodetakse aga edasi…


Pole ka ime- eeldatav turu potentsiaal on kalaõli toodetel hetkel 1904.77 mil USD ning aastaks 2027 prognositakse see olevat 2844.12 mil USD.


Siiani on ka meedikute ja teadlaste hulgas eriarvamusi kalaõli kasulikkusest kuna mitmed testid ei tõenda selle kasulikku toimet.


IGA poes või apteegis müügil oleva kalaõli tarbimine tõesti ei anna soovitud tulemust.


Dr. Paul Claytoni selgitab, et tervisele kasulikuks muutub kalaõli vaid juhul, kui ta jõuab välja rakumembraanideni. Uuringute tulemused näitavad, et see on võimalik juhul, kui kalaõli on rikastatud polüfenooldiga. Polüfenoole sisaldab ka looduses kasvanud rasvase kala liha, neid ei sisalda aga tavaline rafineeritud kalaõli. Ei tohi unustada, et kasvatuses kasvanud rasvane kala sisaldab oomega 3 rasvhappeid olematul määral ehk kasvanduses kasvanud lõhe söömine mõttega saada kasulikke oomega 3 rasvahappeid, ei ole põhjendatud. On tuvastatud, et isegi rohuveise lihas on rohkem oomega 3 rasvhappeid, kui seda on kasvanduses kasvanud lõhes.

Levels of omega 3’s in the bloodstream are irrelevant, except in terms of their calorie content. That is not where they do their anti-inflammatory thing.
Once we have consumed oily fish, the polyphenols continue to act as chaperones until the omega 3’s have arrived safely in the cell membranes. Once there, the omega 3’s and phlorotannins cooperate in a different way, generating effective anti-inflammatory cover.

See on ka põhjus, miks enamus poes/ apteegis müüdavatest preparaatidest ei toimi, st ei vähenda organismi põletikulist seisundit. Enamus neis toodetes puuduvad kriitilise tähtsusega polüfenoolid. Neis kasutatakse säilitusainena E- vitamiini, unustades, et E- vitamiin võib teatud tingimustel hoopiski muutuda põletikku soodustavaks.


Loe dr. Paul Claytoni originaalpostitust: https://drpaulclayton.eu/blog/fish-oil-upgrade-to-snake-oil/


Mis on oluline kalaõli preparaadi valmisel? Teine maailma juhtiv toitumisteadlane Master Shane pakub välja allolevad punktid:

Üks hetkel parim turul olev toode on kindlasti Zinzino Balance Oil+:

https://www.zinzino.com/2008069282/EE/et-EE/products/Health/Balance/300000


Huvi korral palun jäta meie kodulehe kaudu enda kontakt ning võtame Sinuga ühendust, et Balance Oil+ toodet täpsemalt tutvustada.

93 views